Ferrofólia felhasználási tippek

Mágnesfal készítése

Mágnesfal megvalósításához egyszerűen csak egy öntapadós ferrofóliára lesz szükségünk. A kívánt méretet ollóval vagy sniccerrel könnyedén kiszabhatjuk. 

A felületre való felragasztás előtt mindenképp tisztítsa, illetve portalanítsa a felületet. A felület megtisztítása, portalanítása után már csak az öntapadós papírt kell lehúznunk a ferrofóliáról és máris ragaszthatjuk a kívánt felületre.  A jó tapadás érdekében a felület legyen sima és tiszta.

Flexibilitásának köszönhetően a ferrofólia felragasztható egyenletlen, illetve nem sík felületekre. Hajlékonysága a linóleumhoz hasonlító.

A ferrofólia felragasztható fa-, műanyag, üveg és  és egyéb felületeken.

Mire használhatjuk a ferrólia segítségével elkészített mágnesfalat?

- rajzokat rakhatunk fel mágnesekkel,

- ital-, ét- és árlapot készíthetünk mágnesek, mágnesfólia segítségével,

- pénzváltókban az árfolyam változásakor csak egyszerűen a mágnesfóliára filccel írt, vagy a nyomtatható mágneslapra  kinyomtatott számokat könnyedén kicserélhetjük,

- mágneses fényképek tárolására,

- hűtőmágnesek tárolására,

- mágneses C -profil részére, stb..

Mágneses fűszertartó készítése

Önnek is problémát jelent a konyhában lévő munkapultot elfoglaló fűszertartók?  Készítsen házilag mágneses fűszertartót!

Nem csak praktikus, hanem egyedi is!

Szeretné kedvenc fűszertartóit a falra, csempére vagy a bútorra varázsolni? Nem kell  hozzá más csak pár darab Neodymium mágnes és némi ferrofólia.

Hogyan készítheti el?

Megvalósításához 20 x 3 mm N48 Neodymium korong mágnesekre és egy darabka 0,7 mm vastag ferrofóliára lesz szüksége.

A ferrofóliát ragassza a csempére, falra vagy a bútorra. Felragasztás előtt ne felejtse el megtisztítani a felületet ahová a ferrofóliát szeretné felragasztani. Minden egyes fűszertartó üvegre ragasszon egy darab Neodymium korong mágnest.  A ferrofólia segítségével képzett felületre könnyedén le-, illetve felteheti a mágnessel rendelkező fűszeres üveget.

Ez a méretű Neodymium mágnes, valamit ez a vastagságú  ferrofólia együttes kombinációjával 250-300 g súlyú tárgy megtartását érhetjük el. Kisebb súly megtartására használhatunk vékonyabb ferrofóliát, vagy  kisebb átmérőjű Neodymium mágnest.

Egyszóval ez csak pár remek tipp amire a ferrofólia használatát ajánljuk!